Постанова Верховного Суду від 23 травня 2018 року у справі № 910/21409/16

Other


Enforcement of arbitration agreements


Постанова

Верховний Суд встановив, що дія арбітражного застереження зберігається у випадку уступки

Суд, погоджуючись із правомірністю рішення судів нижчих інстанцій про припинення провадження у справі, зазначив, що “враховуючи встановлені фактичні обставини справи щодо здійснення правонаступництва ТОВ “Інтербізнесконсалт” права вимоги ТОВ “Індустрія Феросплавів” у повному обсязі згідно Контракту, а також керуючись принципом верховенства права та положеннями ст. 514 ЦК України, які встановлюють перехід до нового кредитора прав первісного кредитора у зобов'язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, колегія суддів дійшла до висновку про вірне застосування у постанові Київського апеляційного господарського суду від 18.05.2017 та у постанові Вищого господарського суду України від 30.08.2017 положень п. 5 ч. 1 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України у зв’язку з заявою Відповідача 1 про припинення провадження у справі № 910/21409/16, за наявності арбітражного застереження, яке передбачене у п. 7.2. Контракту”.

Таким чином, Верховний Суд підтримав позицію суду апеляційної інстанції, а також Вищого господарського суду Україну, відповідно до якої арбітражне застереження зберігає свою обов’язкову силу у випадку відступлення вимоги за договором, в якому таке застереження містилось.

Підготовлено Олексієм Масловим, AVELLUM та Анною Михальовою, AVELLUM

Members of the Association can be an individual with a law degree, is a specialist in international commercial arbitration or have a professional interest in international commercial arbitration and share the goals and objectives of the Association. Read more

brochure

event

Events

There are no Events in next 30 days
There are no Events in next 30 days