ICC Lex Mercatoria - 2016: Вперше студентський конкурс з міжнародного комерційного арбітражу та міжнародного торгового права відбувся 2-а мовами

25–28 листопада 2016 року в Мінську на базі юридичного факультету Білоруського Державного Університету відбувся V Міжнародний студентський конкурс ICC Lex Mercatoria з міжнародного комерційного арбітражу та міжнародного торгового права. Українська арбітражна асоціація традиційно долучилась до організації та підтримки конкурсу, виступивши його інформаційним партнером. Члени УАА увійшли й до складу арбітрів Lex Mercatoria, доєднавшись до представників Міжнародного арбітражного суду ICC (Париж), арбітрів Міжнародного арбітражного суду при БелТПП, тренерів команд, партнерів та юристів міжнародних юридичних компаній.

В основу учбової справи покладені матеріали реального спору, розглянутого Міжнародним арбітражним судом ICC. Кожна команда попередньо підготувала меморандуми позивача та відповідача, виклавши процесуальну та матеріальну правову позицію у справі. Серед інших призів переможці конкурсу отримали можливість пройти стажування в провідних юридичних фірмах.

Цікавим і безумовно важливим є те, що  цього року вперше було введено англомовну секцію, організовану Міжнародним арбітражним судом ICC (Париж) та Асоціацією міжнародного права та арбітражу BILA (Мінськ). Таке нововведення безперечно дає змогу розширити географію учасників конкурсу та сприяє зрівнянню можливостей інтернаціональних учасників.

Україну цього року, в тому числі й в англомовній секції, представляла команда факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торгово-економічного університету. Українська команда розділила спеціальний приз в номінації «Найкращий меморандум відповідача» з представниками Казахстанського інституту менеджменту, економіки та прогнозування. Дякуємо нашим учасникам за старанну підготовку та гідну боротьбу! Сподіваємось наступного разу побачити на конкурсі більше українських учасників! 

Щоб дізнатись більше про конкурс, - відвідайте його офіційну сторінку http://icclexmercatoria.org/home/.

Також слідкуйте за анонсами подій Lex Mercatoria на нашому сайті.

Більше інформації щодо події 2016 року можна отримати за посиланнями:

http://www.law.bsu.by/site/?64

http://www.law.bsu.by/pub/64/itog_ICC_2016.pdf

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи