Київ: проведена III Арбітражна школа

4-8 травня 2015 в офісах провідних юридичних фірм Baker & McKenzie і Астерс успішно пройшла III Арбітражна школа, організована спільно Української Арбітражною Асоціацією та Лігою студентів Асоціації Правників України.

В інтенсивній п'ятиденній програмі школи взяли участь студенти з України, Білорусії та Литви. Спеціалізована програма з міжнародного арбітражу була представлена у формі лекцій, практикумів та учбової справи (мок-кейсу) англійською мовою. Доповідачами Школи виступили провідні експерти у сфері міжнародного арбітражу з України, Росії, Німеччини, Великобританії, Польщі і Франції.

Відкриття заходу розпочалося з вітальних слів та лекцій координаторів та спікерів III Арбітражної школи - Олени Перепелинської і Ярослава Петрова (Члена Правління та Генерального Секретаря УАА відповідно).

Після вступних лекцій про арбітражну угоду та ініціювання арбітражного провадження учасники розпочали роботу над учбовою справою (мок-кейсом) у двох командах, тренерами яких виступили Микита Нота і Оксана Варакіна (Avellum Partners), а також Володимир Яремко та Оксана Карел (Arzinger).

Програма дня завершилася лекцією Володимира Хвалєя (Baker&McKenzie, ICC International Court of Arbitration), який розповів про компетенцію складу арбітражу та встановлення ним процесуальних правил у справі.

У другий день школи, присвячений основним етапам арбітражного розгляду, з лекціями виступили Артем Дудко (White&Case LLP), Ольга Трощенович (Freshfields Bruckhaus Deringer) та Андрій Панов (Norton Rose Fulbright), а також Джеймс Кліффорд, практикуючий англійський баристер Maitland Chambers, який розкрив питання арбітражних слухань і перехресного допиту. День завершився підготовкою до слухань в рамках мок-кейсу.

Третій робочий день почався з доповіді Мачея Захарьяшевича (Kozminski University) про виконання та скасування арбітражних рішень. Більша частина дня була присвячена імітації арбітражного слухання, після чого, учасники вирушили на екскурсію в Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України, де прослухали лекцію Голови МКАС при ТПП України Миколи Федосовича Селівона.

Спікерами четвертого дня школи виступили Рафаль Морек (K&L Gates), Іван Касинюк (AGA Partners), Антон Сотір (ФФУ), Марія Гриценко (Bryan Cave), і Маркіян Ключковський (Egorov Puginsky Afanasiev & Partners), які розповіли учасникам про специфіку різних спеціалізованих  арбітражів.

Завершальний п'ятий день почався з лекції Ноа Рубінса (Freshfields Bruckhaus Deringer) на тему порівняльного аналізу низки арбітражних регламентів. Потім, відбувся круглий стіл щодо побудови кар'єри в арбітражі за участю Тетяни Сліпачук (UAA), Маркіяна КлючковськогоМарії ГриценкоОлени Перепелинської (Sayenko Kharenko) і модератора Ярослава Петрова (Asters). На завершення завдяки підтримці Baker & McKenzie учасники Школи отримали у подарунок літературу з міжнародного арбітражу.

Проведення щорічної Арбітражної Школи було ініційовано Українською Арбітражною Асоціацією з метою допомогти молодим фахівцям, які цікавляться арбітражем, отримати знання, а також доступ до інформації та досвіду визнаних українських та іноземних експертів у сфері міжнародного арбітражу. Цього року організатори отримали найпозитивніши відгуки від учасників Школи:

«Всі мої очікування від програми Школи виправдалися на 100%. Курси були дуже корисними для мене як для молодого юриста, а експертиза спікерів вражає», - коментує один з учасників.

Організатори висловлюють щиру подяку учасникам заходу, а також юридичним фірмам Baker&McKenzie і Астерс, Голові МКАС і МАК при ТПП України Миколі Федосовичу Селівону і всім спікерам за бажання співпрацювати і сприяння в проведенні III Арбітражної Школи.

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи