Рішення Господарського суду Львівської області від 30 серпня 2018 у справі № 914/849/18

Other


Recognition and enforcement of international arbitral award


Рішення

Попри закріплене у Господарському процесуальному Кодексі України правило тлумачення арбітражної угоди на користь її дійсності, чинності та виконуваності, суд відмовив у залишенні позову без розгляду

Пославшись на ст. ІІ Нью-Йоркської Конвенції, суд зазначив, що він може порушити провадження у справі, незважаючи на наявність у договорі арбітражної угоди, якщо визначить, що така угода є недійсною, втратила чинність або не може бути виконана.

Суд дійшов висновку, що в даному випадку арбітражна угода не може бути виконана, оскільки сторони зазначили арбітражну установу, якої не існує, а саме - Арбітражний суд Торгово-Промислової палати України (при правильній назві “Міжнародний комерційний арбітражний суду при Торгово-промисловій палаті України”).

Суд зазначив, що оскільки сторони у контракті чітко не визначили, який саме орган має вирішувати спір, суд не може встановити істинні наміри сторін щодо арбітражного механізму вирішення спору, і тому суд приходить до висновку, що арбітражна угода не може бути виконана сторонами, а тому спір підлягає вирішенню господарським судом.

Підготовлено Олексієм Масловим, AVELLUM та Олексієм Ізотовим, AVELLUM

Members of the Association can be an individual with a law degree, is a specialist in international commercial arbitration or have a professional interest in international commercial arbitration and share the goals and objectives of the Association. Read more

brochure

event

Events

There are no Events in next 30 days
There are no Events in next 30 days