Мальський Маркіян Маркіянович

Контактна інформація: markian.malskyy@arzinger.ua

Рік народження: 1984

Громадянство: Україна

Освіта:

§  2008 – 2012 – Київський національний університет імені Т.Г.Шевченка, Кандидат юридичних наук. Тема дисертаційного дослідження „Арбітражна угода як умова розгляду спорів у міжнародному комерційному арбітражі”

§  2006 – 2007 – Інститут Світової Торгівлі, Берн, Швейцарія, Магістр Міжнародного Права та Економіки

§  2005 –2006 – Стокгольмський Університет, Швеція, LL.M. – Міжнародний комерційний арбітраж, Магістр права

§  2001 – 2006 – ЛНУ ім. І.Франка, Факультет міжнародних відносин. Магістр міжнародних економічних відносин

§  2001 – 2006 – ЛНУ ім. І.Франка, Юридичний факультет, Магістр права

Науковий ступінь, вчене чи ін. звання: Кандидат юридичних наук

Володіння мовами:

§  українська

§  російська

§  англійська

§  німецька

§  польська

§  французька

Спеціалізація:

§  міжнародний арбітраж

§  вирішення спорів

§  податкове та митне право

§  нерухомість і будівництво

§  корпоративне право

§  злиття та поглинання

§  адміністративне право

Професійний досвід:

  • Партнер адвокатського об’єднання Arzinger. Керівник практики альтернативного вирішення спорів, Керівник Західноукраїнської філії, адвокат (квітень 2008 –  сьогодні);
  • Член правління Української Арбітражної Асоціації;
  • Почесний консул Австрійської Республіки у місті Львів з жовтня 2016 року;
  • Європейська Бізнес Асоціація (EBA), Західноукраїнська філія: Член Координаційної ради регіонального офісу

Членство в професійних організаціях і асоціаціях:

  • ABA
  • IBA
  • YIAG
  • ASA
  • ICC YAF
  • ICDR Young & International
  • YAPP
  • Cepani 40
  • Асоціація Правників України
  • Українська Арбітражна Асоціація
  • Королівський інститут арбітрів Великобританії (FCIArb)
  • Lviv International Rotary Club : Founding member Rotary Lviv International 

Маркіян Мальський, адвокат, кандидат юридичних наук, спеціалізується на наданні юридичної підтримки в інвестиційних проектах (нерухомість, комерційні, корпоративні справи), а також представництві в судових органах України інтересів клієнтів і вирішенні спорів в порядку міжнародного комерційного і інвестиційного арбітражу.

З 2010 року пан Мальський очолює практику Альтернативного вирішення спорів в компанії Arzinger. Він має значний досвід у вирішенні корпоративних спорів в енергетичній галузі, договірних спорів, купівлі-продажу та наданні послуг, спорів з нерухомості, приведенні у виконання іноземних судових і арбітражних рішень, операціях з нерухомості та M&А.

До того як приєднатися до команди Arzinger, адвокат Мальський працював юристом в групі міжнародного арбітражу в компанії Freshfields Bruckhaus Deringer в Парижі.

Під керівництвом Маркіяна Мальського юристи Arzinger здійснили переклад на німецьку мову Регламенту Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України.

Арбітражний досвід: Брав участь у розгляді багатьох спорів за регламентами ICSID, ICC, SCC UNCITRAL, LCIA та MKAC.

§  Представництво інтересів держави Україна в інвестиційному спорі згідно з правилами ICSID за позовом голландських інвесторів щодо визнання порушення державою Україна обов'язків за двосторонніми угодами про захист інвестицій між Україною та Нідерландами  щодо захисту інвестиції в банківському секторі, а також отримання відповідної компенсації в мінімальному розмірі понад 30 млн.  доларів США і відсотків 

§  Консультування клієнта з питання стягнення заборгованості на суму біля 4 млн. доларів США в арбітражному процесі, згідно з Швейцарським регламентом міжнародного арбітражу (Swiss Rules).

§  Представництво інтересів швейцарської компанії в арбітражному спорі на більш ніж 10 млн. доларів США з центральним органом влади України, який адмініструється Постійною палатою третейського суду в м. Гаага (Нідерланди) за Арбітражному регламенту ЮНСІТРАЛ (UNCITRAL).

§  Представництво інтересів одного з найбільших українських операторів мобільного зв’язку в арбітражному спорі про шахрайські дії з російським провайдером мобільного зв’язку по Арбітражному регламенту Міжнародної торгової палати (ICC).

§  Представництво інтересів великої австрійської компанії в процесі по виконанню на території України арбітражного рішення на суму в декілька мільйонів доларів США, винесеного за результатами арбітражного розгляду згідно Арбітражного регламенту Віденського міжнародного арбітражного центру (VIAC).

§  Захист інтересів австрійської компанії в спорі з естонською компанією в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Українській Торгово-Промисловій Палаті (МКАС при ТПП України).

§  Консультування великої міжнародної комерційної групи для розгляду в Лондонському міжнародному арбітражному суді (LCIA) спору, пов’язаного з порушенням договору про передачу цілісного майнового комплексу.

§  Представництво української компанії в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольма (SCC) у спорі з фінською компанією по договору поставки обладнання.

§  Представництво австрійської компанії в процесі визнання і виконання в Україні арбітражного рішення на суму більше 7 млн. доларів США винесеного Швейцарським регламентом міжнародного арбітражу (Swiss Rules).

§  Захист інтересів німецької компанії у спорі з українським підприємством в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України (МКАС при ТПП України).

§  Захист інтересів компанії, зареєстрованої за законодавством Князівства Ліхтенштейн, у спорі з українським підприємством в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України (МКАС при ТПП України).

§  Представництво інтересів великого австрійського виробника вогнетривких матеріалів в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України (МКАС при ТПП України) у спорі з українським металургійним комбінатом за договором поставки вогнетривких матеріалів.

§  Представництво однієї з найбільших в світі виробників побутової техніки в арбітражному спорі проти української компанії в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України (МКАС при ТПП України).

§  Представництво української компанії в арбітражному спорі проти грузинської компанії в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України (МКАС при ТПП України).

§  Представництво інтересів англійської компанії у справі про стягнення заборгованості в розмірі близько 1 млн. дол. США. із турецької компанії – виробника металу в арбітражному спорі у м. Лондон, згідно з англійським Арбітражним актом від 1996 р.

§  Представництво інтересів австрійської компанії, продавця паперу, в двох арбітражних процесах в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України (МКАС при ТПП України) по справах про стягнення заборгованості з української компанії.

§  Захист інтересів панамської компанії у спорі згідно з Арбітражним регламентом Міжнародної торгової палати (ICC), місце арбітражу Лондон, про стягнення заборгованості в розмірі близько 2 млн. дол. США за порушення виконання українською компанією умов договору поставки вугільної продукції.

§  Захист інтересів компанії, зареєстрованої за законодавством Німеччини, у справі за позовом української компанії про стягнення заборгованості за договором купівлі-продажу свічок. Спір розглядався Міжнародним комерційним арбітражним судом при Торгово-промисловій палаті України (МКАС при ТПП України).

Публікації: 

  • Автор більше 30 наукових та понад 100 публіцистичних статей.

Автор книг:

Мальський М. М. Визнання та виконання іноземних арбітражних рішень в Україні: –  Львів, ПП ТзОВ Сплайн, 2007. - 259 с.

Мальський М. М. Висновок на користь іншої сторони за правом СОТ та практикою міжнародних форумів вирішення спорів: – Львів, ПП ТзОВ „Сплайн”.- 2008. - 260 с.

Мальський М. М. Арбітражна угода: теоретичні та практичні аспекти: Монографія. – Львів: Літопис, 2013. – 374 с.

Списки арбітрів:

  1. Віденського міжнародного арбітражного центру,
  2. Дубайського міжнародного арбітражного центру,
  3. Чеського арбітражного суду,
  4. Арбітражного центру Мексики,
  5. Новотомиської торгової палати (Польща),
  6. Казахстанського Міжнародного Арбітражу,
  7. Міжнародної економічної та торговельної арбітражної комісії Китаю,
  8. Регіонального центру арбітражу в Куала-Лумпур,
  9. МКАС при ТПП України,
  10. Ризького міжнародного комерційного арбітражного суду
  11. Міжнародного комерційного арбітражного суду Кишиніва (CACIC), затверджено арбітром в процедурі фінансової реструктуризації  на виконання Закону України «Про фінансову реструктуризацію»

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи

Немає заходів у наступні 30 днів