Amici Curiae Brief до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду щодо справи № 910/8659/23

18 грудня 2023 року робоча група УАА подала до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду колективно підготовлений незалежними спеціалістами висновок (Amicus Curiae Brief) щодо справи № 910/8659/23.

На нашу думку, у цій справі піднімалися важливі питання арбітрабельності спорів, вирішення яких судом має велике значення для розвитку арбітражу в Україні, сприйняття України як юрисдикції, дружньої до арбітражу та про-арбітражної практики щодо наслідків укладання арбітражних угод. 

В результаті Верховним Судом було ухвалене рішення, що підтримало тлумачення арбітрабельності спорів, яке серед іншого рекомендувала робоча група УАА у своєму висновку. Так, Верховний Суд підтвердив, що стаття 30 Господарського процесуального кодексу України не встановлює обмежень щодо арбітрабельності спорів, а натомість регулює питання визначення територіальною юрисдикції (підсудності) господарського суду.

Із повним текстом висновку можна ознайомитись ТУТ

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи

Немає заходів у наступні 30 днів