Amicus Curiae Brief: Алкодіс проти Агат-А

Висновок незалежних спеціалістів щодо визнання та виконання рішення Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торгівельній палаті від 19 травня 2021 року у справі № 824/152/21

31 грудня 2021 року робоча група УАА подала до Касаційного цивільного суду Верховного Суду колективно підготовлений незалежними спеціалістами висновок (Amicus Curiae Brief) щодо справи Алкодіс проти Агат-А (№ 824/152/2).

У рамках цієї справи порушується питання, що має важливе значення для ефективного виконання іноземних арбітражних рішень в Україні, а саме обрання судом формулювань у резолютивній частині рішення та при видачі виконавчого листа. Робоча група дійшла висновку, що видача виконавчого листа саме про стягнення коштів із боржника дозволяє досягти ефективного виконання арбітражних рішень, якими боржників зобов’язано сплатити певні кошти.

Робоча група сподівається, що цей висновок та викладений у ньому академічний та практичний матеріал стане у нагоді Верховному Суду.

Із повним текстом висновку можна ознайомитись тут

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи

Немає заходів у наступні 30 днів