Україна - дружня арбітражу юрисдикція: статистично-аналітичний огляд, 2013 - 2014

Українські суди сформували дружнє ставлення до арбітражу та не створюють суттєвих перешкод для визнання та виконання арбітражних угод та арбітражних рішень. Відмови надати дозвіл на примусове виконання арбітражних рішень в Україні відносно рідкі – 10% та 18% від усіх клопотань, розглянутих у 2013 та 2014 роках відповідно, - згідно з даними статистично-аналітичного огляду «Україна - дружня арбітражу юрисдикція», підготовленого ЮФ Cai & Lenard.

В дослідженні проаналізовано практику загальних, господарських та адміністративних судів у питаннях визнання арбітражних угод, визнання та надання дозволів на примусове виконання арбітражних рішень за 2013 рік та першу половину 2014 року. Воно також містить огляд підстав, на які посилаються сторони у клопотаннях про скасування арбітражних рішень, а також підстав, з яких у деяких справах українські суди відмовляють у виконанні арбітражних рішень.

Дослідження підготовлено англійськоюросійською та українською мовами.

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи