Українська Арбітражна Асоціація запроваджує посаду Amicus Curiae Officer

Українська Арбітражна Асоціація повідомляє про запровадження посади Amicus Curiae Officer у складі Української Арбітражної Асоціації.

Одним із важливих напрямків роботи Української Арбітражної Асоціації є дослідження та сприяння покращенню правозастосовної практики у галузі міжнародного арбітражу в Україні. Серед іншого, в рамках цього напрямку робочі групи УАА в якості незалежних експертів регулярно готують правові висновки у судових справах, які матимуть вплив на розвиток арбітражу в Україні (Amicus Curiae Briefs). На сьогодні було підготовлено вже п’ять таких висновків для різних українських судів, включно із Великою Палатою Верховного Суду. З текстом вказаних висновків можна ознайомитися на сайті Української Арбітражної Асоціації тут.

Українська Арбітражна Асоціація прагне і надалі посилювати та систематизувати свою діяльність щодо підготовки подібних висновків. Саме тому Правлінням було прийнято рішення про запровадження посади Amicus Curiae Officer. Amicus Curiae Officer проводитиме регулярний моніторинг справ в яких порушуються важливі питання для розвитку арбітражу в Україні, отримуватиме та опрацьовуватиме пропозиції щодо написання Amicus Curiae Briefs, координуватиме процес написання Amicus Curiae Briefs тощо.

Ми заохочуємо представників арбітражної спільноти повідомляти Amicus Curiae Officer про судові справи, вирішення яких може мати вагомий вплив на правозастосовну практику у галузі міжнародного арбітражу в Україні. Просимо направляти ваші повідомлення на поштову адресу ACBofficer@uaa.in.ua. Ми також раді повідомити, що першим Amicus Curiae Officer було призначено Ладу Валерію. Вітаємо із призначенням та бажаємо успіхів на цій посаді!

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи

Немає заходів у наступні 30 днів