ТОВ Еверест Істейт та інші проти Росії: аналіз арбітражного рішення та рішення ВС

21 лютого 2019 року Українська Арбітражна Асоціація разом з Комітетом з альтернативних вирішень спорів Асоціації правників України та Комітетом з процесуального права провели обговорення арбітражного рішення та рішення Верховного суду у справі ТОВ «Еверест Істейт» та інші проти Росії.

Модератор першої частини заходу Ірина Назарова, Голова Комітету АПУ з альтернативних вирішень спорів,  керуючий партнер ЮФ ENGARDE разом із Сергієм Уваровим, членом Ради Комітету АПУ з альтернативних вирішень спорів, Генеральним Секретарем Української Арбітражної Асоціації, радником INTEGRITES, зробили огляд «кримських» справ. Маркіян Ключковський, партнер Asters, окреслив висновки арбітражних трибуналів щодо юрисдикції вирішувати такі спори на підставі міжнародного договору між Україною та Російською Федерацією про захист інвестицій.

Друга частина заходу була присвячена темі визнання та надання дозволу на виконання арбітражного рішення у справі  ТОВ «Еверест Істейт» та інші проти Росії, модерувала яку Олена Перепелинська, партнер та голова практики міжнародного арбітражу INTEGRITES у країнах СНД, Президент Української Арбітражної Асоціації.

Олександр Волков, Заступник Голови Комітету АПУ з альтернативних вирішень спорів, старший юрист Asters, розповів про визнання і надання дозволу на виконання арбітражного рішення у цій справі на території України, а Олександр Друг,  партнер Sayenko Kharenko, член Правління Української Арбітражної Асоціації, у свою чергу, розповів про заходи забезпечення позову в процедурі визнання і надання дозволу на виконання арбітражного рішення у цій справі, включаючи питання визначення майна, яке належить Росії на території України, та питання судового імунітету.

Питання, підняті доповідачами, викликали жваву дискусію учасників заходу, в тому числі, за участі осіб, які безпосередньо приймали участь у тій чи іншій якості у цій справі. 

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи